Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

ENI58IL, inkrementell enkoder. Med BluBeam teknologi blir den best i klassen

2018-03-21

ENI58IL, inkrementell enkoder. Med BluBeam teknologi blir den best i klassen
BlueBeam teknologi gjør standard industriprodukter til high-end produkter...

Pepperl+Fuchs introduserer en helt ny serie enkodere, ENI58IL, med den såkalte "BlueBeam"-teknologien. Denne teknologien gjør det for første gang mulig å tilby et standard industriprodukt med en nøyaktighet som forsvarer rotasjonshastigheter helt opp til 12000 RPM. Dette oppnås ved å benytte en spesiell lysemitterende LED med blått lys og tilsvarende mottakerdiode. Når disse elementene benyttes sammen med en spesielt kraftfull chip, blir resultatet en helt spesielt effektiv bruk av signalene.


Et nytt nivå for signalkvalitet på roterende enkodere

"Sammenlignet med langbølget infrarødt lys som vanligvis benyttes i konvensjonelle roterende enkodere, gir det blå lyset fra de nye lysdiodene med kortere bølgelengde et skarpere bilde", uttaler Stefan Horvatic som er produktsjef hos Pepperl+Fuchs Drehgeber GmbH i Neuhausen. Med det fobedrede og optimaliserte arbeidsprinsippet settes en helt ny standard for signalkvalitet. "Med BlueBeam-teknologien reduseres også toleransen til faseforskjellen A:B til under 10%" legger Horvatic til. Sammenlignet med verdier som oppnås med konvensjonell teknologi, gir dette mer enn doblet signalkvalitet.

På grunn av sampling med høy frekvens, blir også følsomheten for interferens redusert. BlueBeam-teknologien medfører dessuten mindre følsomhet for sjokk og vibrasjon. En annen fordel er forbedret kalibrering av kodeskiven, som er på et helt annet nivå enn det som oppnås i vanlig industriproduksjon. I produksjonen av ENI58IL blir innsettingen av kodeskiven kontrollert med mikroskop. Det medfører høyere absolutt nøyaktighet i applikasjoner der selv de minste avvik skaper problemer.



BlueBeam-teknologien baserer seg på en blå emitterende LED og tilhørende mottakerdiode.

Inkrementell enkoder med mekanisk låste lager

I tillegg til høy målekvalitet som oppnås med BlueBeam-teknologien, er også ENI58IL enestående med hensyn på pålitelighet og robusthet. Mekanisk låste lager tåler store belastninger og beskytter kulelageret. En spesiell EMC-krets beskytter mot elektromagnetisk interferens. "Når produktene skal anvedels globalt, blir vi ofte stilt overfor mye hardere krav en minimumskravene i CE-standarden. Derfor har vi firedoblet testnivåene for å sikre nøyaktig og god funksjon under alle betingelser, over hele verden", sier Horvatic.


Allsidighet i ett og samme produkt

På grunn av at ENI58IL blir produsert en av gangen i en lineær produksjonsprosess, kan ordrevolumet være helt ned i 1 stk, og til og med utstyrt med forskjellig utstyr på hver enkoder. Det finnes forskjellige type aksler  (solid shaft, hollow shaft, recessed hollow shaft), forskjellige flenser (clamping, servo, square) og tilkoblinger (axial and radial M23 or M12).

"Med ENI58IL-serien setter vi en helt ny standard i og med at et standard industriprodukt som dette er, kan benyttes i spesialtipassede applikasjoner"- uttaler Horvatic.


Hovedpunkter

  • BlueBeam-teknologi gir ekstrem nøyaktighet i hastigheter helt opp til 12000 RPM
  • Et komplett program av tilkoblingsutstyr gjør at den kan benyttes i en mengde applikasjoner
  • Låste lager i robust design motstår store mekaniske belastninger og øker levetiden.
  • Stor motstandsdyktighet mot sjokk og vibrasjon sammen med en egen EMC-beskyttelse sikrer høy pålitelighet.

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner