Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

WILSEN Plattform: Overvåking+Optimaliseringssensorer basert på LoRa

2024-04-08

LoRaWAN logo
Globalt standardisert LoRaWAN®-teknologi muliggjør effektiv,signaloverføring med lang rekkevidde

Målepunkter vidt distribuert i utendørsområder, kabling er kompleks eller ikke mulig, kontrollsystemet på høyere nivå fungerer allerede til fulle eller ingen er tilgjengelig på stedet: Så snart sensorteknologi brukes utenfor klart definerte industrielle produksjonsmiljøer eller ekstra måling data skal etterspørres i eksisterende systemer, slike utfordringer og hindringer oppstår. Med sin WILSEN-plattform, som spesialiserer seg på M+O (Monitoring+Optimization) sensorer, gir Pepperl+Fuchs et middel og gjør fordelene med sofistikert industriell sensorteknologi tilgjengelig selv på de mest avsidesliggende stedene og under de mest ugunstige forholdene – for eksempel i områdene til:

  • Smart City
  • Smart logistikk
  • Smart miljø
  • Smart oppdrett

Midtpunktet i porteføljen er den autonome og trådløse WILSEN sentralenheten. Denne basismodulen med IP66/67 er utstyrt med et høyytelses litiumbatteri og bruker den globalt standardiserte LoRaWAN®-teknologien for å overføre sine måledata sikkert og energieffektivt over lange avstander til internett med justerbare overføringsintervaller. Sentralenheten gir også GPS-informasjon, temperaturverdier og batteriladestatus via LoRaWAN®. I kombinasjon med ulike hovedsensorer kan et bredt spekter av bruksområder dekkes. Tre varianter gjør det mulig å velge riktig M+O-sensorløsning for den respektive applikasjonen.

WILSEN.sonic: Smart overvåking av fyllnivåer og avstander


På grunn av en integrert ultralydtransduser, muliggjør WILSEN.sonic deteksjon av fyllnivåer eller avstander over et område på 2,5 m, 4 m eller 7 m. Den utnytter alle fordelene ved ultralydprinsippet: materialegenskaper, overflatestrukturer og farger samt snø, tåke eller støv påvirker ikke kvaliteten på måleresultatene. I tillegg gjør den kjegleformede forplantningen av lydfeltet det mulig å overvåke et større måleområde enn med et punktbasert måleprinsipp. WILSEN.sonic kan tilpasses applikasjonsforholdene med høy presisjon på grunn av parameterisering av lydstrålen, en oppløsning på opptil 1 mm, justerbare måleintervaller og en valgbar evalueringsalgoritme.

Typiske applikasjoner
Overvåking av fyllingsnivåer i oppsamlingsbeholdere, resirkuleringsbeholdere eller siloer, vannovervåking i flomsikring


WILSEN.ventil: Smart Posisjonsdeteksjon på ventiler


Spesielt utviklet for applikasjoner innen prosessteknologi og vannhåndtering, brukes WILSEN.ventilen til å detektere ventilposisjoner. Den kombinerer signalpålitelighet med enkel betjening og høy fleksibilitet: ulike typer og varianter av energioptimerte og tilsvarende batteribesparende NAMUR og 2-tråds laveffekt DC-sensorer, som induktive enkelt- eller doble sensorer, kan kobles til sentralenheten via standardiserte M12-tilkoblinger. I tillegg til ventilstatus, overfører WILSEN.valve også diagnostiske data og feiltilstander som kortslutning eller ledningsbrudd. Pepperl+Fuchs tilbyr også en ferdig montasjeløsning (i henhold til EN-ISO5211) for å tilpasse systemet til de fleste ventiler og armaturer på markedet. Dette inkluderer monteringsbraketter, monteringsbaser og komplette monteringssett.

Typiske applikasjoner
Ventilposisjonstilbakemelding og endeposisjonsovervåking av manuelle ventiler og manuelle spakventiler i prosessanlegg eller vannhåndteringssystemer


WILSEN.node: Smart objektdeteksjon


WILSEN.node er den universelle allrounderen blant de LoRa-baserte M+O-sensorene fra Pepperl+Fuchs og gjør det mulig å oppdage tilstedeværelsen av et bredt spekter av objekter. For dette formålet kan en lang rekke forskjellige typer hovedsensorer kobles til de to M12-tilkoblingene på fronten. Disse inkluderer energioptimerte induktive og kapasitive sensorer samt andre NAMUR eller 2-tråds laveffekt DC-sensorer av ulike typer (f.eks. flottørbrytere eller vibrasjonsgrensebrytere). Dette gjør WILSEN.node til en utmerket løsning for mange typer ettermonteringsscenarier. I likhet med WILSEN.valve, overfører WILSEN.node også diagnostiske data eller feiltilstander som ledningsbrudd eller kortslutning i tillegg til den faktiske måleinformasjonen.

Typiske applikasjoner
Overvåking av lukkestatus for kumlokk, transformatorhus, låvedører eller beiteporter


Maksimal brukerkomfort med downlink-funksjon og batterilevetidskalkulator

Alle de tre WILSEN M+O-løsningene er designet for maksimal brukervennlighet: Etter integrering i et LoRaWAN®-nettverk kan parameterinnstillinger enkelt spørres eller endres via fjerntilgang. Pepperl+Fuchs tilbyr også en spesialprogrammert, gratis nettjeneste for dette formålet. I denne tjenesten kan nedkoblingsnyttelaster opprettes som hex-koder med bare noen få klikk og overføres direkte til meldingskøer i IoT-plattformene TTN (The Things Network) og ChirpStack (v3 og v4) via Network API Key. Alternativt kan enhetene parametreres direkte på stedet via Bluetooth® LE ved hjelp av en mobilapp for Android eller iOS.

Som en annen nyttig komponent for å optimalisere batteriytelsen, tilbyr Pepperl+Fuchs også en gratis, nettbasert kalkulator for batterilevetid. Dette verktøyet lar brukere beregne forventet batterilevetid til WILSEN-sensorene sine basert på en rekke parametere.

Høydepunkt for WILSEN M+O-sensorer

  • ​Robuste trådløse sensorer, klare til bruk i tøffe miljøer
  • Globalt standardisert LoRaWAN®-nettverk for effektiv, lang rekkevidde signaloverføring
  • Vedlikeholdsfrie driftstider på flere år via høyytelses litiumbatteri med 13 000 mAh
  • Enkel enhets- og systemkonfigurasjon på grunn av nedkoblingskanal, mobilapp og gratis nettjenester

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.