Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Ny universell galvanisk isolert barriere for analoge signaler: HiC2422

2024-04-15

SMART-transmitter power supply og strømdriver

HiC2422 egensikker barriere

Pepperl+Fuchs utvider sin portefølje av universelle isolerte barrierer med HiC2422 egensikker barriere. Den nye modulen har to fritt konfigurerbare kanaler for analoge signaler, noe som betyr at den kan brukes både som en SMART transmitter power supply for to-tråds sendere og som strømdriver for ventilposisjonere. Denne doble funksjonaliteten reduserer lagerkrav og sikrer kostnadsbesparelser for sluttbrukeren.


En barriere-To funksjoner

En positioner sørger for at ventilaktuatoren bringes i en posisjon spesifisert av kontrollsystemet. De er ofte utstyrt med analoge posisjonstilbakemeldingssensorer hvis tilbakemelding bekrefter at posisjonsspesifikasjonen er oppnådd. Disse tilbakemeldingssignalene for posisjon leveres vanligvis som 4-20 mA-signaler og rapporteres tilbake til kontrollsystemet. Tidligere var det nødvendig med en separat isolatormodul for inngangs- og utgangssignalet. Med den nye HiC2422-modulen kan disse to funksjonene brukes i én enhet.
 
På kontrollsiden kan modulen betjenes i enten passiv strøm  eller strømkildemodus, som enkelt kan velges via DIP-brytere på siden av modulen. Dette utvider spekteret av kontrollsystemer betraktelig som enheten kan brukes med. HiC2422 er den eneste konfigurerbare 2-kanals modulen for AI- og AO-signaler på markedet, noe som betyr at den kan brukes til ulike applikasjoner ved endringer i anlegget, noe som gir kundene kostnadsbesparelser og investeringssikkerhet.


Slank, smart og globalt sertifisert

Den 12,5 mm slanke modulen med to kanaler er ekstremt kompakt med en pakningstetthet på 6 mm/kanal og sparer verdifull plass i kontrollskapet. På grunn av sine globale sertifiseringer (ATEX, IECEx, UL), kan HiC2422 brukes over hele verden ved omgivelsestemperaturer på -40 °C ... +70 °C. Sertifisert opp til SIL 2 (SC 3) i henhold til IEC/EN 61508, er den egnet for sikkerhetsapplikasjoner i henhold til SIL 2, og til og med opp til SIL 3 ved redundant bruk.

Som en del av vår H-System-plattform, monteres HIC2422 på en termineringskortenhet, med mange alternativer for tilkobling til en rekke kontrollsystemer. Tilsvarende enheter er også tilgjengelig i K-System-porteføljen, som er en DIN-skinnemontert løsning. Dette er KCD2-SCS-Ex2 som en isolert barriere for egensikre signaler og KCD2-SCS-2 for signaler til eller fra ikke-Ex områder.



HIC2422 monteres på en termineringskortenhet, med mange alternativer for tilkobling til en rekke kontrollsystemer.

Høydepunkt for HiC2422

  • Universell 2-kanals analog enhet i plassbesparende 12,5 mm hus
  • Én enhet for analoge inngangs- og utgangssignaler; blandet AI/AO-modus mulig
  • Internasjonale godkjenninger for egensikkerhet (ATEX, IECEx, UL)
  • For sikkerhetsapplikasjoner opp til SIL 2 (SC 3)
  • Driftstemperaturområde: -40 °C … +70 °C

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

Transmitter Power Supplies

The datasheet for the HiC2422 will be available here soon.